Гевино

Бело вино

Бело суво трпезно вино од сортата Смедеревка

Се одликува со светложолта боја, пријатен мирис и освежувачки вкус.
Температура на служење:10ºC - 12ºC

Редовен асортиман Персонализирани вина Вино на куќата
Гевино

Црвено Вино

Црвено суво трпезно вино од сортите Вранец и Мерло.
Вранец: Се одликува со интензивно темно црвена рубинова боја,чист и препознатлив вински мирис и вкус.
Температура на служење:15ºC - 17ºC
Мерло: Препознатлив по својата интензивна рубин црвена боја. Мирисот е особено интензивен, варира од цветни ароми па се до овошни. Температура на служење:16ºC - 18ºC

Редовен асортиман Персонализирани вина Вино на куќата
Гевино

Розе

Суво трпезно Розе вино.
Розето е слабо танин вино, произведено од црвени видови на грозје, по технологијата за производство на бели вина. Бојата на виното е розева, почнувајки од бледо, едвај забележливи нијанси на бои до интензивна темна боја, блиску до светлоцрвената боја. Букетот и вкусот на розето се слични на белите вина, додека боењето и густината се слични на црвените.
Температура на служење:14ºC - 16ºC

Редовен асортиман Персонализирани вина Вино на куќата

Виното е една од најцивилизираните и најприродните работи на светот, која е доведена до најголемо совршенство и нуди поголем спектар на задоволство и можност за уживање од која било друга работа што може да ги разбуди сетилата

Ернест Хемингвеј

Виното е постојан доказ дека Господ не сака и сака да не гледа среќни.

Бенџамин Франклин